top of page

BIOGRAFIE

Robert Kuizenga is begonnen als jongenssopraan bij het Roderjongenskoor o.l.v. Bouwe Dijkstra. Als hoofdsolist van het Roderjongenskoor mocht hij o.a. de ”Angel” partij uit het oratorium Jeptha (Händel) o.l.v Paul McCreesh en de “Dritte Knabe” rol uit Die Zauberflöte (Mozart) met de Nationale Reisopera o.l.v. Ton Koopman voor zijn rekening nemen. Na zijn stembreuk heeft Robert als countertenor les gehad van Jan Zwerver en van Eugenie Ditewig op het conservatorium van Utrecht. De afgelopen jaren heeft Robert lessen gevolgd bij Pierre Mak, Michael Chance en Maarten Engeltjes. Op dit moment wordt hij gecoacht door Margreet Honig.

 

Als solist trad hij veelvuldig op in uitvoeringen van oratoria, passies en cantates. Hierbij heeft hij mogen zingen onder leiding van o.a. Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Jos van Veldhoven en Peter Dijkstra. Robert won de jury- en publieksprijs van het concours “In de ban van de Hohe Messe” waardoor hij o.a. masterclasses volgde bij Johannette Zomer. Verder was hij als solist te zien in de rol van “Generaal” in het programma Machtige Muziek in het Concertgebouw met het Nederlands Philharmonisch orkest. Onlangs maakte Robert een tour door Nederland met het Luthers Bach Ensemble o.l.v. Rachel Podger met het Nisi Dominus van Vivaldi en was hij live te horen in de finale van het tvprogramma Maestro met deel 1 uit het Stabat Mater van Pergolesi.

 

Robert is met enige regelmaat actief als ensemble zanger. Hij maakte 15 jaar deel uit van de kernbezetting van Vocaal ensemble The Gents en zong bij verschillende professionele ensembles.

bottom of page